1e Aupair jaar, Au pair, Preparing

Cultural Care Au Pair – Trainingsschool

UPDATE! UPDATE! UPDATE! UPDATE! UPDATE! UPDATE!

Sinds Januari 2017 bevind de trainingsschool van Cultural Care op een andere locatie. De meeste dingen komen nog overeen, maar zoals reistijd naar school heb ik geen idee van. Ook weet ik niet of de nieuwe locatie de deuren vergrendeld met sleutels of pasjes.

CC2

Mei 2016

Het is voor mij al weer een tijdje geleden( 22 februari), maar men wat een begin van het Amerikaanse avontuur! Vol spanning op Schiphol afscheidt nemen van iedereen en in je eentje door naar het grote land aan de andere kant van de oceaan! 6000 Kilometer tussen Amsterdam en New York. Vol spanning over wat er gaat gebeuren. Hierbij wat tips, do’s en don’ts over de reis en trainingsschool!

De reis

Kijk of je thuis al kan inchecken. Zo zorg je ervoor dat je de beste plek bent waar jij jezelf prettig voelt. Lukt het niet? Geen stress. Op Schiphol kan je inchecken bij de balie waar je de bagage inlevert. TIP! Als je een stoel aan het raam wilt, vraag of het ook echt bij het raam is…. Ik had een stoel gevraagd aan het raam, maar die zat er helemaal niet in verband met een nooddeur… Vind je het gek dat die stoel nog vrij was ;) 1 voordeel had het dan weer wel… Beenruimte genoeg!

Check vooraf bij de airline hoeveel bagage je mag meenemen. Niks is vervelender dan op Schiphol dingen moeten uitpakken omdat je koffer te zwaar is… In mijn grote koffer had ik alleen maar spullen en kleding zitten die ik niet nodig had in New York. Op school kan je de koffer in een lokaal zetten zodat je die niet helemaal mee naar boven hoeft te tillen.
Na de douane had ik alleen nog mijn handbagage koffer en een rugzak. In mijn rolkoffer zat alles wat ik op trainingsschool nodig had. (later meer) In mijn rugzak zat alles voor de reis. Zorg dat je alle belangrijke papieren bij de hand hebt in je rugzak, bijvoorbeeld in een mapje of envelop:
– Portemonnee
– Paspoort
– J1 Visa (zit in je paspoort)
– DS2019
– Jouw Au pair gegevens van CC
– Contactgegevens van de trainingsschool (voor noodgevallen onderweg)
Veder zat er in mijn rugzak:
– Laptop
– Ipad
– Mobiel
– Ereader
– Puzzelboekje
– Opladers!
– USA stekker
– Het CC boekje (My au pair travel kit)
– Een waterfles (neem deze leeg door de douane! En vul hem achter de douane)
– Wat te snoepen
– Pennen! (ivm het invullen van je douane formulier in Amerika)

Comfortabele kleding tijdens een lange vliegreis is een must! Draag kleding waar je je goed in voelt en makkelijk ik kan bewegen. Een veel te grote sjaal is zeker een aanrader, het is fris in het vliegtuig, en je kan hem gebruiken als deken. Speciale vliegtuig sokken, deze zorgen ervoor dat de doorbloeding in je benen goed blijft en voorkomt dikken voeten/enkels.

Vliegtips!

Vliegen naar Amerika duurt lang en dan komt het tijdsverschil er ook nog is bij. De tip die mij gegeven was, is door gelijk vanaf het moment dat je in het vliegtuig stap je horloge/mobiel op de tijd van New York te zetten +6 uur, en te vragen wanneer er welke maaltijd er wordt geserveerd. Dit om te voorkomen dat je net een dutje doet wanneer het eten wordt geserveerd…
Het kan geen kwaad om hallo te zeggen tegen je buurman/vrouw als je hem/haar voor het eerst ziet bij het boarden. Je zit tenslotte de komende uren naast deze persoon.
Loop regelmatig een stukje dit om te voorkomen dat je dikke voeten/enkels krijgt. De speciale sokken kunnen hiervoor helpen maar garantie tot aan de deur..

Aankomst New York

Bij aankomst in New York moet je door de douane (Alleen als New York de eerste plek is als je Amerika binnenkomt). Zeg vooral NIET  dat je hier komt werken. Dan kan je direct weer terug. Zoals je in een informatiebrief van CC kan lezen (krijg je voor vertrek) ben je hier niet om te werken maar als exchange visitor. Daarna kan je, als ze het vragen, vertellen dat je au pair bent. Na het vinden van je koffer en het inleveren van je douane formulier (die je moest invullen in het vliegtuig) Moet je in de aankomsthal gaan zoeken naar iemand van CC. In een informatie mail die je krijgt van de trainingsschool staat een overzicht waar in welke hal je wordt opgewacht. Deze persoon is makkelijk te herkennen aan een roze CC logo. Maak je niet druk als je deze persoon niet direct ziet. Vaak moet hij/zij ook aupairs in andere hallen ophalen. Loop naar de plek waar hij/zij zou moeten staan en wacht geduldig af. Als je na 30 minuten nog niemand ziet, bel dan naar de trainingsschool (nummer krijg je in de infomail). Een tip is door als je deze persoon gevonden heb als een van de eerste in de bus te stappen. Zo is je handbagage verzekerd van een plek in de ruimte boven je… Ben je een van de laatste, dan heb je pech en moet je het op schoot houden. Vanaf JFK airport is het nog een goed uur rijden naar de trainingsschool.

Trainingsschool

Bij aankomst op de trainingsschool is het laat (voor je gevoel) en wil je direct slapen. Helaas… Bij binnenkomst krijg je eerst een kort introductie. Waar slaap je, hoe gaan de komende dagen eruit zien, waar kan je de koffer laten, en nog wat andere info. Na deze informatie kan je, als je dat eerst wilt doen pizza eten. 1 ding, deze wordt om 5 uur gekocht en daarna in de koelkast bewaart voor alle au pairs die later arriveren, en er is geen magnetron :) Detail. Daarna kan je de sleutel halen van je kamer. Hier krijg je een CC tas of als je hostfamily daar voor kiest een cadeau (trui, tas, waterfles,NY city tour of ticket voor top of the rock). Alle slaapkamers in de school kunnen worden afgesloten met een sleutel. Maak duidelijke afspraken hierover met de kamer genoten. Niet iedereen zal het afsluiten van de kamer even belangrijk vinden. Je hebt geen inspraak over de kamer indeling. De indeling is gemaakt op waar iedereen naar toe gaat. Alle spullen die je nodig hebt voor je bed zijn aanwezig, en 2 handdoeken. Je moet je eigen bed opmaken. Voordat je kan gaan slapen moet je nog 1 ding doen. Je I-94 aanvragen. Dit wordt helemaal uitgelegd op de school.

 

De eerste 2 dagen (dinsdag en woensdag) zal je veel zitten en luisteren. Het ligt eraan wie je als docent hebt. De ene is veel aan het praten en de ander is heel druk met activiteiten. Deze dagen heb je ook de mogelijkheid om tickets voor New York te kopen. Woensdag heb je na 5 uur nog 2 workshops van een uur. 1 over je veiligheid in Amerika, en 1 over rijden in Amerika. Ja rijden hier is echt anders dan in Nederland…
Donderdag is een volle maar DSC_0237leuke dag. smorgens heb je tot 2 uur eerste hulp en reanimatie. Daarna is het relaxed. New York City! Oke het is wel 2 uur rijden maar het is geweldig. Zo leuk dat je waarschijnlijk op de terugreis naar school al denkt aan de volgende keer dat je terug gaat naar New York. 2 uur tour en 3 uur vrij rondlopen is veel te kort!

Vrijdag morgen is het vroeg! Tenminste het ligt eraan waar je familie woont. Moet je vliegen? Dan moet je om 6 uur aan het ontbijt zitten omdat er om 6.15 een praatje wordt gehouden over hoe en wat. De bus vertrekt om 7 uur naar het vliegveld. Er wordt geen rekening gehouden met hoe laat je vliegt. Is dit pas om 3 uur smiddags, dan moet je gewoon met deze bus mee. Woont je familie op rij afstand? Dan moet je om 7.30 aan het ontbijt zitten en is er om 7.45 een praatje over hoe en wat. Deze bussen vertrekken tussen 8.30 en 9. Woont je familie dicht bij de school en komen ze je ophalen moet je ook om 7.30 bij het ontbijt zijn.

Tips voor de school

Zorg voor een maatje op de trainingsschool. Je zult merken dat er een tweedeling is in het gebouw. 1 groep met alle au pairs die Spaans praten met elkaar, en de andere groep die geen Spaans spreekt. Als je naar New York gaat wil je dit doen met een maatje en niet alleen. Sterker nog. De leiding op school zal je vertellen dat ze niet willen dat er iemand alleen loopt! En met een maatje gaat de week veel sneller dan wanneer je alleen bent.

Douchen! Ja een verhaal apart. De douch op de school is niet zoals wij het kennen in Nederland. Een mooi hokje met een haakje, plankje en een deur etc. Nee… Het is een klein hokje, douchekop met een piesstraaltje, douchegordijn en geen plek om iets neer te leggen of op te hangen. Beste tip? Neem een plastic tas mee van huis. Aan de buitenkant van het hokje is een haakje als je geluk hebt. Stop hier alle droge spullen in. Het water loopt namelijk naar het midden van de ruimte dus de vloer is nat…

Kleed je niet te warm aan… Het is BLOEDHEET in de school. In mijn week was er sneeuw buiten maar was de sahara binnen… Neem liever een extra trui mee naar de les dan dat je zit te zweten…

Zorg dat je genoeg drinkt! Je hebt een jetlag en het is bloedheet in het gebouw. Je kan in het hoofdgebouw flesjes water kopen voor $1 of vullen bij de kraan. Alleen is het water anders dan in Nederland. Je kan het drinken, het is schoon genoeg, maar hier halen ze niet al het chloor uit het water. Je drinkt dus voor je gevoel zwembadwater. Je kan je flesje ook vullen in de cafetaria. Let wel op, je kan hier alleen in tijdens ontbijt, lunch en diner… Ik vulde mijn flesje hier altijd met water (smaakte beter) en vulde een grote beker met thee/limo/soda. Tipje, de grote bekers zijn er alleen met lunch en diner. Wil je in de ochtend een grote kop thee mee de les in nemen? Bewaar je beker van de avond ervoor!

Wil je al je apparaten opladen? Tip. Koop in Nederland maar 1 USA stekker en neem een Nederlands verlengsnoer mee! Zo kan je alles te gelijk opladen :) Check vooraf in Nederland wel even of je verlengsnoer in de USA stekker past, en de opladers in het verlengsnoer :)  Ik kwam de dag voor vertrek erachter dat mijn verlengsnoer niet in de USA stekker paste!

IMG-20160522-WA0017

Natuurlijk hoop ik dat je hier iets aan hebt! Mocht je vragen hebben over de trainingsschool van Cultural care au pair, stel ze gerust! En mocht je natuurlijk een aanvulling hebben op deze blog, laat het hieronder weten! En als je met meer Nederlandse au pair in contact wilt komen laat het ook hier onder weten, of zoek me op facebook! Er zijn er al genoeg van Cultural Care!

-X- Liefs Lisa

Een gedachte over “Cultural Care Au Pair – Trainingsschool”

  1. Wow! Wat fijn deze blog! Ik ga zelf over een paar weken weg met Cultural Care en maakte me toch stiekem wel een beetje zorgen over hoe alles in zn werk zou gaan. Het is zo fijn om te lezen hoe jij het hebt ervaren!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.