Au pair

Gluten vrije au pair

Blog voor http://missglutenvrij.nl/ gepubliceerd op 4 Juli 2016

 

Gluten vrij in Amerika? Jazeker, prima te doen!

Eerst iets over mijzelf. Ik ben Lisa Kippers, 21 jaar oud en zit sinds 22 Februari dit jaar in Amerika als een au pair. Sinds zomer 2014 eet ik gluten vrij. Na maanden vagen klachten te hebben gehad, bracht ik een bezoek aan een mesoloog. Op haar advies gluten vrij gaan eten, en dat hielp direct!

Voor mijn vertrek heb ik verschillende blogs en website bezocht om te zien hoe het andere was bevallen om gluten vrij te eten in Amerika. De meningen verschillen heel erg. De een vindt het super makkelijk terwijl andere het juist heel moeilijk vinden om gluten vrij eten te vinden.

Ik vloog naar Amerika met British Airways. Vooraf aan mijn vlucht via internet aangegeven dat ik een gluten vrije maaltijd wilde. Bij het overstappen in London even gecheckt of het was door gekomen en dat was het geval. Doordat dit een speciale maaltijd is wordt dit als eerste opgewarmd. Daar was ik blij mij was aangezien het al 18.30 was toen we opstegen en ik binnen 25 minuten al mijn maaltijd had! Het was dit keer tilapia filet, gekookte aardappels en wortel en selderij. Het smaakte prima.

Als je als au pair naar Amerika gaat ben je verplicht om bij aankomst een cursus te volgen. Ik kwam aan rond 21.00 op mijn school voor de eerste dagen en ook hier was het gluten vrije dieet door gekomen. Alle au pairs worden verwelkomd met pizza, en voor mijn een salade van Wendy’s. Ook de maaltijden deze eerste dagen waren prima geregeld. Ontbijten met brood van schär, als lunch vaak salade en met diner kon ik bijna altijd alles eten. Gluten vrije pasta, rijst, en de laatste avond waren we in Down Town New York, en kozen we voor makkelijk bij de grote M.

De eerste week na de trainingsschool is een lang verhaal. Doordat het niet werkte met mijn eerste hostfamily in Ohio, ben ik gaan wonen bij mijn begeleider voor 2 weken om te zoeken naar een nieuwe familie. Tijdens deze 2 weken heb ik een super tijd gehad als het gaat om eten :) Ik had een meeting met andere au pairs uit de regio, en we hadden een heerlijke lunch bij Brio, Pasta Carbonara. Ook mocht ik samen met haar en de familie mee naar Washington DC. Hier heb ik heerlijk gegeten bij Café Asia. Doordat mijn begeleider bevriend is met de eigenaar heeft hij persoonlijk voor mij iets gemaakt. De naam van het gerecht? Geen idee, maar het was rijst met rund en kip en boontjes en een zoet sausje. Aanrader voor als je in Washington DC bent!

Vanaf mijn 4e weekend in Amerika woonde ik bij een nieuw gezin in Denver, Colorado. Het eerste weekend stond in het teken van alles leren kennen, en met name ook het assortiment in de supermarkt. Een paar artikelen zijn favoriet! Als ontbijt eet ik altijd brood van udi’s. Dit is een plaatselijk merk zoals ze dat zo mooi zeggen in de winkel. Als het gaat om koekjes ben ik heel blij met de organic graham crackers en de oreo’s van glutino. Als middag snack neem ik vaak wat hartigs. Een cheese stick, pretzels (Glutino) of crackers (simple truth organic).

Mijn hostfamilie gaat super goed om met mijn dieet! Mijn hostouders eten low carb. Voor hun was het dus totaal geen omschakeling om gluten vrij te koken. 95% van wat ze koken is al gluten vrij. En door net even een andere kruiden mengsel te gebruiken was alles al opgelost.

Als ik samen met andere au pairs uit eten ga, checken we altijd even of er een gluten vrije optie is. Zo zijn we allemaal super fan van pizza’s en laat hier nou bij de meeste pizzeria’s een gluten vrije optie zijn! Meestal zijn we te vinden in een van deze 4 restaurants. Papa murphy voor gluten vrije pizza’s die je zelf kan samenstellen. Modern Market voor pizza’s, salades of soepen met producten die hier allemaal uit de regio komen. Larkburger voor burgers en verse friet, er is een optie voor gluten vrij brood bij de burgers maar is niet erg aan te raden. En brio zoals eerder genoemd.

In restaurants is het bestellen van een gluten vrije maaltijd heel makkelijk. De meeste hebben een aparte menukaart, of staat er een duidelijk symbool wat wel en niet gluten vrij is. Foodtrucks is een heel ander verhaal. Ik heb tot nu toe 2 keer bij een foodtruck gegeten. De eerste keer was met een openingsfeest van het zwembad. Toen ik aangaf dat ik gluten vrij eet waarschuwde hij meteen bij de taco’s, het is gluten vrij maar word bereidt op hetzelfde aanrechtblad als de burgers die niet gluten vrij zien. Nu is kruisbesmetting voor mij geen probleem dus heb ik heerlijk genoten.
De tweede keer was een heel ander verhaal. Het was op een Luchtballon festival met 3 foodtrucks. Door dat 2 van de 3 alleen gluten producten had (donuts & burgers) koos ik voor nummer 3. Het was een soort salade met steak en toast. Bij het bestellen melde ik dat ik gluten vrij ben en ik dus geen toast wilde. Ook vroeg ik of het vlees gluten vrij was, aan haar blik kon ik zien dat ze twijfelde… Maar door dat er niks anders was toch maar gedaan, met spijt! s’nachts voelde ik me niet super…

Wat hier in Denver ook een hele goede aanrader is, dat is de gluten free bakery! Dinsdag tot en met zaterdag worden er elke dag verse gluten vrije producten gebakken. Broden, cupcakes, pretzels en mijn favoriet de kaneel rol!

Gluten vrij leven in Amerika is prima te doen. In bijna alle restaurants is een allergiekaart. Maar net als in Nederland betaal je voor alles net wat meer… En doordat er in supermarkten steeds meer aandacht komt voor allergieën word het leuker om boodschappen te doen! Je vindt altijd wel wat nieuws.

Mochten jullie op de hoogte willen blijven van mijn avontuur in Amerika kijk, lees en volg mij gerust op lisakippers.wordpress.nl

-X- Liefs Lisa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.