2e Aupair jaar, Au pair, Travels

Vakantie – Portland

En door naar Portland! De laatste stop van mijn vakantie!

Na een bis rit van 9! uur, wat eigelijk 5,5 zou zijn was ik eindelijk rond 20.30 in Portland. Door dat ik zo veel honger had, maar er op mijn weg naar het hostel niet echt iets snels te eten was (dood op van de busrit..) ben ik de eerste beste Starbucks ingedoken voor een gluten vrije breakfast sandwich. Wat kunnen simpele dingen toch lekker zijn na een rit van 9 uur…

Bij aankomst in het hostel bleek ik de 2e te zijn die aankwam voor mijn kamer van 8! En in dit hostel mag je zelf je bed uitzoeken in de kamer :) lekker het bed bij het raam gekozen, het was bloedheet in de kamer!

Een tijdje geleden ontmoeten ik een Duitse aupair op Facebook die ook naar Portland ging, en we overlapte elkaar 1 dag. Na even kennis gemaakt te hebben in real life zijn we voor een wandeling naar trader joe’s (supermarkt) gegaan. Wat te eten gehaald voor de volgende dag en een toetje om op de weg terug op te eten!

Zaterdag hebben we lekker uitgeslapen en zijn daarna samen naar de saturday market geweest. Een markt de 52 weken per jaar te vinden is in Portland. Na een lekkere wandeling over de markt zijn we de kade afgelopen en het centrum ingedoken te zijn geweest was het al weer het einde van de dag. Samen lekker gegeten en doordat ik na een week reizen aardig moe begin te raken ben ik lekker vroeg Mn bed ingegaan…Zondag morgen ben ik als eerste naar Powells bookstore geweest! Meer dan een miljoen boeken, kan je het je voorstellen? Een heel systeem en meerdere verdiepingen vol tot aan het plafon!


Ik spaar van alle plekker waar ik ben geweest een kenteken plaat, maar hier wilde het maar niet lukken… na een paar souvenier winkels werd ik doorverwezen naar een gebied zuid oost van downtown. Een straat met meerdere antiek zaakjes! Maar helaas ook daar kon ik het niet vinden…


Portland staat onder andere ook bekend van zn vele food trucks! Beetje jammer dat ze dan weer niet gluten en melk vrije dingen verkopen. Via de app “Find me glutenfree” kwam ik bij “GF Chef” een food truck net buiten het centrum, en lekker dat het was! Een heerlijke tosti en een wafel 🙈vergat er alleen een foto van te maken, maar geloof me de kaas droop eruit!


Voor alle wie is de mol fans… kennen jullie de eerste aflevering nog van het afgelopen jaar?? De groene brug, de umbrella men en de rechtszaal van de tweede aflevering?? Nou ik heb het gezien! Alleen was de man ingepakt door renovaties op het plein, en was de rechtzaal gesloten 😂


En dan zit de vakantie er gewoon al weer op! Echt gek dat de tijd soms zo snel gaat! Ik heb genoten maar ben ook wel weer blij om mijn kiddos te zien :)

Ik stond te wachten in Portland op Mn vliegtuig, Check even wat er bij de gate naast ons stond! Een Southwest airplane met de Colorado vlag!!


Met een tussenstop in las Vegas kon ik het niet laten om even te stoppen bij een gokkast. Geen idee hoe het werkte maar na even spieken heb ik 2$ ingezet, resultaat? Niks helaas. Ik had nog 1 dollar biljet, oké nog een kans dan! En ja hoor!!!! Bingo!!!


En we zijn weer:


Thuis!

-X- Liefs Lisa

2 gedachten over “Vakantie – Portland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.