2e Aupair jaar, Au pair, Travels

Week 99

Langzaam aan het aftellen naar 23 maart, en nog meer genieten van alles wat ik hier nog kan doen in de resterende weken.

Het was een rustige week, met alweer zieke kids…. Sinds begin November heb ik geen enkele “normale” week gehad. Er is er altijd wel een ziek, of er is een feestdag en zijn de kids thuis… Ik ben samen met Graham naar het kindermuseum geweest, en hebben ons heerlijk kunnen uitleven op een oude auto! Gewoon lekker verven.

IMG_7280

Dit weekend had ik wel iets super leuks gepland! Samen met een andere Nederlandse aupair hebben we een roodtrip gedaan van 2.250 Kilometer! In 3 dagen. Denver – White Sand Dunes – El Paso – Albuquerque – Santa Fe – Denver.

Vrijdag moesten wij beide werken totdat we de kids op bed hadden gelegd voor hun middag slaapje. Wij zijn toen direct vertrokken en hebben de eerste 6 uur gereden naar Santa Rosa. Een dorpje (nogal verlaten) op ongeveer 6 uur rijden zuid van Denver. Hier hebben we overnacht. Vreselijk koud, want tja wij kwamen er pas om 7 uur s’ochtends achter waar de heater zat!

Zaterdag zou de langste dag in de auto worden. Om 8 uur zijn we gaan rijden naar de White Sand Dunes. Een plek waar je vanuit het niets ineens een mega witte zandvlakte inrijdt. Prachtig om te zijn, maar weet ook weer, ik ben niet een strand mens.

DSC_0017DSC_0190

Daarna doorgereden naar El Paso. Een stad dat half in Amerika (Texas) ligt en half in Mexico. Met ons oog op google maps hebben wij daar gereden. Geen zin in een verkeerde afslag en dan gedoe met de grens willen hebben. Het was er ook wel een beetje creepy… Je voelde dat er een bepaalde spanning heerst, en het hek van de grens is overal erg nadrukkelijk aanwezig…

DSC_0283DSC_0289IMG_7360DSC_0257

Onderweg terug naar het noorden werden wij bij een snelweg controle post tegen gehouden. Wij reden in een huur auto met kenteken platen uit South Caroline, en dat is nogal een eindje verderop… Door dat wij beide op een visum hier zijn moesten onze papieren worden gecheckt, en ook in de auto getuurd om te zien of we niemand mee smokkelde. We zijn doorgegaan naar een uurtje zuid van Albuquerque om daar te slapen. Google zij dat het een studente stadje was… Nou hebben wij geen student gezien!

Zondag zijn wij naar Albuquerque en Santa Fe geweest. De 2 toch wel grootst steden van New Mexico, als het goed is :) Prachtig om te zijn, nog heel veel ouderwets en van de indianen afkomstige details. Ook heb ik in Albuquerque mijn eerste aankoop gedaan voor mijn kamer! Een heerlijke “indianen” deken.

DSC_0338DSC_0311DSC_0479IMG_7432

Wij hadden gepland om zondag avond nog te overnachten net voordat we Colorado zouden inrijden. Nu was het alleen nog zo vroeg en hoefde wij nog maar 4 uur te rijden dat we hebben besloten om rechtstreeks door te rijden naar Denver. Aangezien het al na 7 was zou het meeste verkeer al weg zijn en dus geen files meer hebben. Toch wel lekker hoor, even doorrijden en we lagen rond 23/23.30 in ons eigen bedje!

-X- Liefs Lisa

Een gedachte over “Week 99”

 1. Hi Lisa!
  Ik heb van de week je blog gevonden, en vind het ontzettend interessant te lezen hoe je het hebt in de US of A. Ik heb de afgelopen week bijna alles wel gelezen haha..
  Ik ben nu zelf ook bezig met het proces bij CC om Au Pair te worden en wil ook een blog gaan bijhouden (maar die van mij is in het Engels haha)..
  Blijf vooral doorgaan met je blog en heel veel plezier nog deze laatste weken!
  Groetjes,
  Jessie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.